Program

ONSDAG 13. SEPTEMBER KL. 19.00

TRUDE TEIGE

Trude Teige (f. 1960) er journalist og forfatter. Hun skriver både krim og historiske romaner.

Teige debuterte i 2002 med «Havet syng». Første krim, «Noen vet», utkom i 2009 med TV-journalisten Kajsa Coren som hovedperson. Det er utkommet sju bøker i serien om Kajsa Coren og høsten 2022 utkom den foreløpig siste, «Løgnere».

De historiske romaner bygger på faktiske hendelser fra andre verdenskrig. «Mormor danset i regnet» (2015) ble nominert til Bokhandlerprisen. Den ble etterfulgt av «Morfar pustet med havet» i 2021.

Teige er president for Riverton-prisen.

Inngang kr. 100,-. Du får kaffe/te og kake, samt et lodd på inngangsbilletten.

TIRSDAG 10. OKTOBER KL. 19.00

ELLEN VAHR

Ellen Vahr (f. 1963) er forfatter på heltid og bosatt i Asker. Hun har utgitt to sakprosabøker og fire romaner.

I 2016 debuterte hun med «Gaven» som ble nominert til Bokhandlerprisen.

Senere har Vahr utgitt «Idle Hour»-trilogien som består av romanene «Reisen til Idle Hour», «Bakeriet i Brooklyn» og «Sykehuset på Ellis Island». Romantrilogien er inspirert av Thea fra Kampen, forfatterens bestemor, som utvandret til Amerika under første verdenskrig og hennes tid som tjenestepike hos familien Vanderbilt, USAs rikeste familie den gang.

Inngang kr. 100,-. Du får kaffe/te og kake, samt et lodd på inngangsbilletten.

MANDAG 20. NOVEMBER KL. 19.00

SIGNE PRØIS 

Signe Prøis (f. 1975) er forlegger, oversetter og frilansjournalist. Hun driver også en bokhandel i Gamlebyen, Fredrikstad og har sitt eget forlag, Camino Forlag.

Hun oversetter bøker fra engelsk og spansk, blant annet «Violete» av Isabel Allende, «Sju tomme hus» av Samanta Schweblin og «Min far Pablo Escobar» av Juan Pablo Escobar.

Prøis har blant annet studert spansk og bodd flere år i spansktalende land. Hun følger situasjonen i Latin-amerika tett, både kulturliv, politikk og sosiale forhold.

Kveldens fordrag heter «Kvinner ved roret i latinamerikansk litteratur».

Inngang kr. 100,-. Du får kaffe/te og kake, samt et lodd på inngangsbilletten.

 

.