Program

Alle våre møter finner sted på  Inspiria science center om ikke annet er oppgitt. Vi er på Facebook. 

2019 Program UTSKRIFTSVENNLIG

TORSDAG  17.  JANUAR KL. 19.00
TRUDE MARSTEIN

Lesesirkel kl. 18.10. Interesserte i å bli med i en lesesirkel møter kl. 18.10. Denne kvelden starter vi med å opprette grupper for de medlemmer som ønsker å dele deres leseopplevelse med andre.

 

Trude Marstein (f. 1973) har skrevet romaner, essays og en barnebok. Hun debuterte i 1998 med boka «Sterk sult, plutselig kvalme», en bok hun mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for.

Hun har bl.a. skrevet bøkene «Gjøre godt» (2006), «Ingenting å angre på» (2009), «Hjem til meg (2012) og i 2018 aktuell med boken «Så mye hadde jeg».

Marstein skriver om de nære relasjoner mellom mennesker, og enkeltindividets gode og dårlige egenskaper.

Trude Marstein har mottatt flere litterære priser for sitt forfatterskap, og hun har oversatt alle danske Helle Helles romaner til norsk.

Inngang kr. 100,-. Du får mat eller drikke, samt et lodd på inngangsbilletten. Vi har alltid glutenfritt, laktose- og nøttefrie alternativer.

 

TIRSDAG  12. FEBRUAR KL. 19.00

HILDE HAGERUP

Hilde Hagerup (f. 1976) begynte tidlig å skrive. Allerede som 14- åring fikk hun med en novelle i en antologi, og etter det har hun utgitt mange romaner. Hun er kanskje mest kjent som ungdomsbokforfatter, og ungdomsbøkene hennes har fått stor anerkjennelse og er gitt ut i mange land.

 

Hagerup skriver også for voksne, og i kveldens foredrag skal hun fortelle om den siste boka sin, «Som hennes dager var», et portrett av Anne Karin Elstad. Boken utkom høsten 2018.

Anne Karin Elstad og kanskje særlig bøkene hennes om «Folket på Innhaug» hadde en stor leserskare, men forfatteren ble aldri helt anerkjent av det litterære Norge.

Inngang kr. 100,-. Du får mat eller drikke, samt et lodd på inngangsbilletten. Vi har alltid glutenfritt, laktose- og nøttefrie alternativer.

MANDAG 11. MARS KL. 18.00

JAN MEHLUM

Jan Mehlum (f. 1945) er både forfatter og sosiolog. I tillegg til å skrive egne bøker, holder han også mange foredrag om krimsjangeren i inn- og utland.

I kveldens foredrag vil han si noe om kriminallitteratur ved hjelp av sin krimhelt og seriefigur, advokat Sven Foyn. Foyn, advokaten fra Tønsberg, er helten i nesten alle Mehlums bøker.

Temaene i bøkene er ofte basert på virkelige hendelser, men omformet til fiksjon. Mehlum debuterte som med roman «Gyldne tider» i 1996. I 1998 fikk han Rivertonprisen for «Kalde hender». Høsten 2018 kom «Hvit engel, svart natt».

 

Inngang kr. 100,-. Du får mat eller drikke, samt et lodd på inngangsbilletten. Vi har alltid glutenfritt, laktose- og nøttefrie alternativer.,-

 

MANDAG 1. APRIL KL. 19.00  

ERIKA FATLAND

 

Erika Fatland (f. 1983) er sosialantropolog, forfatter og globetrotter. Hun debuterte i 2009 med barneboken «Foreldrekrigen». I 2012 utkom «Året uten sommer» om 22- juli-tragedien, og i 2014 reiseskildringen «Sovjetistan».

«Grensen. En reise rundt Russland» 2017 er en reiseskildring, en historiebok og Erika Fatlands møter med menneskene som bor ved grensen. Denne kvelden forteller Fatland om reisen fra Pyongyang til Kirkenes.

Fatland er kåret, internasjonalt, til å være en av Europas ti mest interessante samtidsforfattere. Bøkene hennes er oversatt til 14 språk.

Inngang kr. 100,-. Du får mat eller drikke, samt et lodd på inngangsbilletten. Vi har alltid glutenfritt, laktose- og nøttefrie alternativer.,-

TIRSDAG 7. MAI KL. 19.00  

MARIA KJOS FONN

Maria Kjos Fonn (f. 1990) debuterte i 2014 med novellesamlingen «Dette har jeg aldri fortalt til noen».

Høsten 2018 gav hun ut den kritikerroste romanen «Kinderwhore». Om en rå oppvekst med rus, overgrep og forsømmelse, men også om å bekjempe skadevirkningene av seksuelle overgrep.

Fonn fortsetter arven etter bl.a. Herbjørg Wassmo.

Hun fikk flotte anmeldelser og temaet ble tatt opp i de flere aviser i løpet av høsten 2018.

 

Maria Kjos Fonn var også aktiv skribent i #me too debatten.

Inngang kr. 100,-. Du får mat eller drikke, samt et lodd på inngangsbilletten. Vi har alltid glutenfritt, laktose- og nøttefrie alternativer.

LITTERA-TUR LØRDAG 11. MAI KL.   

For årets Littera-tur velger vi nærområdet og skal til Halden – først til Rød Herregård og deretter Fredriksten Festning.

 

Dagen starter med avreise fra Sarpsborg Busstorg kl. 09.30 med beregnet ankomst Rød Herregård kl. 10.00. Omvisningen på Rød Herregård tar 1 ½ time, og vi kjører deretter til Fredriksten Festning. Her inntar vi først en deilig lunsj på Restaurant Curtisen, drikke betales av den enkelte, og deretter er det omvisning på Festningen. Vi beregner å være tilbake i Sarpsborg ca. kl. 16.00.

 

Påmelding innen 1. februar til Berit Garder på telefon 982 91 902

 

Pris: kr 600,00