Program

Alle våre møter finner sted på  Inspiria science center om ikke annet er oppgitt. Vi er på Facebook. 

2021 Program UTSKRIFTSVENNLIG

TIRSDAG 19. JANUAR KL. 19.00 Avlyst og utsatt til senere grunnet corona

LEIF ØSTLI

Leif Østli (f. 1965) er rektor ved Frederik II videregående skole i Fredrikstad på dagtid og romanforfatter på fritiden. Han bor i Fredrikstad, men er fra  Halden, og han har også lagt handlingen i bøkene sine til Østfold.

Østli debuterte som forfatter i 2012 med romanen «Befrieren». I denne oppvekstromanen fra 80-tallets Halden, møter vi Tom og Rudi. De har droppet ut av skolen, hører på Bruce Springsteen og drømmer om bedre tider. I 2015 kom oppfølgeren, «Mørkekjøring», som er en psykologisk thriller. Her følger vi Rudi gjennom 36 intense timer i 1992. Også her er handlingen lagt til Halden og Svinesundgrensen.

TORSDAG 18. FEBRUAR KL. 19.00 Avlyses og utsettes til senere grunnet korona

ISELIN THEIEN

Iselin Theien (f. 1974) er historiker og forfatter. Hun debuterte i 2010 med biografien «Sonja Wigert. Et dobbeltliv» som lå til grunn for den norske storfilmen «Spionen» fra 2019. Theien har også skrevet biografien «C.J. Hambro. Fra krig til krig».

Nå er hun aktuell med boka «Damene i Fiolveien. En historie om norske husmødre.»
Boka tar utgangspunkt i en liten nabolagsforening av husmødre som bygget et forsamlingshus i Oslo, men den rommer også en større historie
om husmødrenes sosiale liv og frivillige innsats i 1900-tallets Norge.

Dette er historien om husmorens vekst og fall, og derfor en viktig del av kvinnehistorien.

TIRSDAG 16. MARS KL. 19.00 Avlyses og utsettes til senere grunnet korona

HELENE FLOOD AAKVAAG

Helene Flood Aakvaag (f. 1982) er psykolog, forfatter og forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

Helene Flood Aakvaag er en meget produktiv forfatter. Hun skriver vitenskapelige artikler og i 2018 utkom den populærvitenskapelig boken «Hei, skam».

I 2008 debuterte hun som skjønnlitterær forfatter med ungdomsromanen «Heis med Houdini».

Kjent ble Helene Flood med kriminalromanen «Terapeuten» i 2019. Med denne meget kritikerroste roman ble forfatteren ved utgivelsen utnevnt til Norges «krim-   stjerneskudd». Boken er solgt til 28 land og skal filmatiseres.

TORSDAG 15. APRIL KL. 19.00 OG

ÅRSMØTE KL. 18.00 utgår grunnet korona og avholdes digitalt

HELGA FLATLAND

Helga  Flatland (f. 1984) har en bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur og har utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication.

Hun debuterte med romanen «Bli hvis du kan. Reis hvis du må» (2010). For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris og Aschehougs debutantstipend. I 2011 kom «Alle vil hjem. Ingen vil tilbake» og i 2013 « Det finnes ingen helhet» som avslutter trilogien.

Flatland ble tildelt Bokhandlerprisen for “En moderne familie” (2017). Hennes siste roman “Et liv forbi”, kom høsten 2020.

Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere.

ONSDAG 5. MAI KL. 19.00

NINA F. GRÜNFELD

Nina F. Grünfeld (f. 1966) er filmskaper, forfatter og førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet.

Grünfeld jobber med dokumentarfilm og tar utgangspunkt i historiske begivenheter.

I 2015 utkom bok og film «Nina´s barn» om det jødiske barnehjemmet i Oslo under 2.verdenskrig. Både i bøkene og filmene er det det private og personlige som danner grunnlaget. Filmen og boka «Nina´s barn» handler om hennes far som kom alene til Norge 7 år gammel.

I 2020 utkom den kritikerroste roman «Frida-min ukjente farmor». Boken handler om forfatterens egen ukjente farmor som i 1930-årene levde et meget omveltende liv og endte livet sitt i en konsentrasjonsleir.

LITTERA-TUR  MAI 2021

 Det har lenge vært et ønske om å kunne besøke Ramme Gård på Hvitsten mellom Son og Vestby. Vårt mål er å gjennomføre sommerturen siste helgen i mai 2021. Det vil bli guidet tur og hagevandring blant kunst og små hemmeligheter. I tillegg skal vi innom Edward Munchs hjem.

Det vil bli servert varm lunsj laget av lokal mat.

Vi gleder oss til å gå lysere tider i møte.

Ytterligere informasjon om pris og påmeldingsfrist vil bli sendt ut etter nyttår.

https://www.ramme.no/no

“Ramme er en innholdsrik og unik kulturdestinasjon. Beliggenheten ved Oslofjorden med utsikten mot havet og horisonten i syd er uforlignelig. Her vil du finne vakker natur, parkanlegg og mye historie.

Stedets kulturarv vil bli presentert i et nytt museum og i det fri. Hit kom Kristianiabohemen og Edvard Munch for å leve i landlig harmoni. Her vil du kunne vandre i deres landskap og besøke Munchs eiendom og hjem, Nedre Ramme. ”

.