Program

Alle våre møter finner sted på  Inspiria science center om ikke annet er oppgitt. Vi er på Facebook. 

2019 Program UTSKRIFTSVENNLIG

TORSDAG 19. SEPTEMBER KL. 19.00

Bodil Christine Erichsen

Bodil Chr. Erichsen (f. 1954) er historiker, skribent og forfatter av bøkene «Norske kvinners liv og kamp fra 1850-2000». Tobindsverket, utgitt 2017 og 2018, beskriver endringer i kvinners liv i samfunnet og familien i perioden. Fra kvinners umyndiggjørelse og avhengighet av mannen til friheten i valg av jobb, mann og barn.

Bodil Chr. Erichsen beskriver kampene og endringene i alle aspekter av kvinners liv fra fødsler, moderskap, husmor, arbeidsliv til likelønn og likestilling.

I kveldens foredrag «Fra blåstrømper til rødstrømper- og tilbake igjen?» vil vi også høre om foregangskvinnene i vårt kjønns historie.

Inngang kr. 100,-. Du får mat eller drikke, samt et lodd på inngangsbilletten. Vi har alltid glutenfritt, laktose- og nøttefrie alternativer.

TIRSDAG 8. OKTOBER KL. 19.00

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Kjersti Annesdatter Skomsvold (f. 1979) debuterte i 2009 med romanen «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg» Boken ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris, solgt til en rekke land, og forfatteren dramatiserte boka for Nationaltheatret.I 2012 utkom romanen «Monstermenneske» og i 2018 den kritikerroste romanen «Barnet»

Kjersti Annesdatter Skomsvold ble tildelt Doblougprisen i 2015 for hele forfatterskapet sitt.

I kveldens foredrag vil Skomsvold fortelle om bøkene sine, hvordan de er blitt til, og om hvorfor det er umulig å slutte å skrive når man først har begynt.

Inngang kr. 100,-. Du får mat eller drikke, samt et lodd på inngangsbilletten. Vi har alltid glutenfritt, laktose- og nøttefrie alternativer.

MANDAG 4. NOVEMBER KL. 19.00 PÅ QUALITY HOTEL

Ketil Bjørnstad

Kristi Kinsarvik / Øystein Johnsen

 Denne kvelden er et samarbeid mellom Litteraturuka i Sarpsborg, Sarpsborg bibliotek og Leseselskapet Borg.

Ketil Bjørnstad (f.1952) er forfatter, komponist og pianist. Bjørnstad hadde sin litterære debut i 1972. Han har et stort forfatterskap og har vunnet en rekke priser.I 2015 utkom hans første roman i serien «Verden som var min»,«Sekstitallet», i 2016 «Syttitallet», 2017 «Åttitallet» og i 2018 «Nittitallet».

Kl. 19.00 blir Ketil Bjørnstad bokbadet av Torill Stokkan om forfatterskapet

Kl. 20.00 Kirsti Kinsarvik og Øystein Johnsen med forestillingen «Den unge Sigrid Undset».En kabaret av Kirsti Kinsarvik om forfatteren Sigrid Undsets barndom og ungdom frem til hennes debut i 1907.

Kirsti Kinsarvik fremfører tekst og dikt av Undset til egne melodier.

Øystein Johnsen akkompagnerer på basstrompet.

TORSDAG 5. DESEMBER KL. 19.00

Margaret Skjelbred

Margaret Skjelbred (f. 1949) debuterte i 1983 som forfatter med diktsamlingen «Det er aleine du er ». Hun har utgitt diktsamlinger, barnebøker og romaner.

«Andrea D» utkom i 2006 og i 2011 kom romanen «Du skal elske lyset» som ble månedens bok i bokklubben. Romanen handler om sorg, oppvekst og religiøsitet, temaer som går igjen i forfatterskapet.

I år feiret hun sin 70 års dag med å debutere som novelleforfatter med boka «Hadde jeg vinger».

Skjelbred har mottatt en rekke priser for forfatterskapet sitt.

Sarpazz synger julen inn for oss etter foredraget.

Inngang kr. 100,-. Du får mat eller drikke, samt et lodd på inngangsbilletten. Vi har alltid glutenfritt, laktose- og nøttefrie alternativer.