Program

ONSDAG 17. JANUAR KL. 19.00

INGRID BRÆKKEN MELVE

Ingrid B. Melve (f. 1986) er teolog, salmedikter og romandebutant for Cappelen Damm Forlag. Hun er født i Trondheim og bor på Kråkerøy.

For sin roman “Avstøtning” ble hun tildelt Lars Saabye Christensen- stipendet.

“Avstøtning” er en sjelden leseopplevelse, ikke bare på grunn av dens åpenbare kvaliteter, men også fordi forfatteren er utfordrende og radikal i sine valg. Som debutant er hun stilsikker og dristig, sa Saabye Christensen ved prisutdelingen.

“Avstøpning” fikk mye oppmerksomhet og svært gode anmeldelser. Adresseavisens anmelder ga den terningkast 6.

“Avstøtning” er historien om kroppen og sjelens kamp for å ta imot et nytt hjerte.

Inngang kr. 100,-. Du får kaffe/te og kake, samt et lodd på inngangsbilletten.

TIRSDAG 13. FEBRUAR KL. 19.00

LARS OLE KLAVESTAD

Lars Ole Klavestad (f. 1973) er billedkunstner, forfatter og landskapsarkitekt. Klavestad har vært profesjonell billedkunstner i over 20 år og står bak 30 bøker i ulike sjangre. Dessuten driver han Galleri Klavestad i Gamlebyen.

Som billedkunstner har han utviklet et helt spesielt formspråk og et fornøyelig og underfundig univers av figurer med menneskelige og dyreaktige trekk.

I kveldens foredrag, som heter «Bilder i ord», vil han snakke om veien fra idé til ferdig bilde, om forholdet mellom tittel og bilde og hvordan han leker med ordene i kunsten og teksten sin.

Inngang kr. 100,-. Du får kaffe/te og kake, samt et lodd på inngangsbilletten.

TIRSDAG 12. MARS KL. 19

HELENE FLOOD

Helene Flood (f. 1982) er en forfatter, psykolog og voldsforsker som bor i Oslo.

Helene Flood utkom i 2018 utkom den populærvitenskapelig bok «Hei, skam».

I 2008 debuterte hun som skjønnlitterær forfatter med ungdomsromanen «Heis med Houdini».

Hennes første roman for voksne, thrilleren «Terapeuten», utkom i 2019 og ble hyllet av kritikerne og solgt til 23 land. Romanen skildrer forvirringen som oppstår i et menneske når omgivelsene plutselig ikke går i hop. Oppfølgeren, «Elskeren», utkom i 2021til strålende mottakelse og høsten 2023 utkom siste bok i trilogien «Enken». «Enken» er et familiedrama som tilfeldigvis handler om en forbrytelse, det er en krimgåte og en troverdig psykologisk triller om familiens skjulte lag.

Inngang kr. 100,-. Du får kaffe/te og kake, samt et lodd på inngangsbilletten.

TIRSDAG 16. APRIL KL. 19.00 OG ÅRSMØTE KL. 18.00

HEIDI LINDE

Heidi Linde (f. 1973) er en meget produktiv forfatter og dramatiker som vokste opp på Kongsvinger og er bosatt i Oslo.

Heidi Linde debuterte i 1998 som barnebokforfatter, og i 2002 utkom «Under bordet», hennes første roman for voksne. Med kritikerroste romaner som «Nu, jävler» (2011), «Agnes i senga» (2012), «Norsk Sokkel» (2015) og «Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet» (2020) nådde hun et stort publikum.

Heidi Linde har skrevet dramatikk både for radio, teater og hun har skrevet flere tv-serier. I 2023 kom «Strak arm», en roman om samhold og savn, tilgivelse og trøst, og om hvilke sannheter som skal gjelde når minnene er motstridende.

Inngang kr. 100,-. Du får kaffe/te og kake, samt et lodd på inngangsbilletten.

MANDAG 6. MAI KL. 19.00

INGEBORG ARVOLA

Ingeborg Arvola (f. 1974) er forfatter og dramatiker. Hun er Tromsøjente, men født i Honningsvåg. Hun har sterk tilknytning til Sør-Varanger kommune og Neiden. Arvola bor nå i Oslo.

Hun debuterte i 1999 og har siden skrevet en rekke bøker, blant annet «Neiden 1970» (2016) og «Plutselige varmegrader» (2019). Arvolas store gjennombrudd kom med den kritikerroste romanen «Kniven i ilden» (2022), som hun ble tildelt Brageprisen for, og som raskt ble en bestselger. Boken er også nominert til Bokhandlerprisen, Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris og Nordisk råds litteraturpris 2023. Dette er første bok i serien «Ruijan rannalla – Sanger fra Ishavet». Det knytter seg store forventninger til oppfølgerne.

Inngang kr. 100,-. Du får kaffe/te og kake, samt et lodd på inngangsbilletten.

LITTERA-TUR  LØRDAG 1. JUNI

Littera-tur lørdag 1. juni 2024 går til Oslo og Dronning Sonja KunstStall.

Dagen starter med avreise fra Sarpsborg bussterminal kl. 09.00.

Vi besøker Dronning Sonja KunstStall kl. 11.00 der vi vil få en omvisning.

Deretter inntar vi en lunsj på Litteraturhuset kl. 13.00-15.00.

De som ønsker kan vandre litt på egenhånd, for eksempel ta en handletur i Bogstadveien, besøke Dronning Sonjas hage eller ta no’ søtt og godt hos Pascal som ligger nær slottet før vi returnerer hjemover kl. 17.00. Ankomst Sarpsborg ca. kl. 18.15.

Ytterligere informasjon om pris og påmelding vil bli sendt ut etter nyttår.