Program

EKSTRA KVELD TIRSDAG 23. november kl. 18.00 på Quality Hotel

En kveld med MAUD ANGELICA BEHN – ÖDE NERDRUM – CECILIE SAMARTIN

Maud Angelica Behn debuterer som poet og illustratør med fortellingen “Tråder av tårer”

Öde Nerdrum har samlet favorittdikt i “Ödes lille røde”

Cecilie Samartin utkommer med ny roman “Kolibri”

Kvelden er satt sammen av og ledes av forlegger Arve Juritzen som taler med Maud og Öde på scenen og med Cecilie Samartin på storskjerm fra sitt hjem i Los Angeles.

Pris: Medlemmer i Leseselskapet Borg kr. 100,- Ikke medlemmer betaler kr. 200,-

Påmelding til LESESELSKAPET BORG ved Wenche Kraggerud: wenche.k…@live.no, mobil 91806478 Opplys navn og mobilnr. Betal til kontonummer 1090 21 28188 eller Vipps Leseselskapet Borg, (11203)

Husk navn på betaling.

Alle våre møter finner sted på  Inspiria scieNce center om ikke annet er oppgitt. Vi er på Facebook. 

MANDAG 20. SEPTEMBER KL. 19.00

HELGA FLATLAND

Helga Flatland (f. 1984) har en bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur og har utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication.

Hun debuterte med romanen «Bli hvis du kan. Reis hvis du må» (2010). For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris og Aschehougs debutantstipend. I 2011 kom «Alle vil hjem. Ingen vil tilbake» og i 2013 «Det finnes ingen helhet» som avslutter trilogien.

Flatland ble tildelt Bokhandlerprisen for “En moderne familie” (2017). Hennes siste roman “Et liv forbi”, kom høsten 2020.

Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere.

TIRSDAG 12. OKTOBER KL. 19.00

NINA F. GRÜNFELD

 Nina F. Grünfeld (f. 1966) er filmskaper, forfatter og førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet.

Grünfeld jobber med dokumentarfilm og tar utgangspunkt i historiske begivenheter.

I 2015 utkom boka og filmen «Nina´s barn» som handler om det jødiske barnehjemmet i Oslo under 2. verdenskrig. Det er det private og personlige som danner grunnlaget for både boka og filmen. «Nina´s barn» handler om hennes far som kom alene til Norge 7 år gammel.

I 2020 utkom den kritikerroste roman «Frida-min ukjente farmor». Boka handler om forfatterens egen ukjente farmor som i 1930-årene levde et meget omveltende liv og endte livet sitt i en konsentrasjonsleir.

MANDAG 8. NOVEMBER kl. 18.00 på Sarpsborg Scene

GUNNAR STAALESEN og KNUT NÆRUM

 En festaften i samarbeid med Litteraturuka Sarpsborg.

Knut Nærum åpner kvelden med foredraget «Krimhistorien på 20 minutter».

Heretter følger forfatter Gunnar Staalesen.

Knut Nærum (f. 1961) er en norsk komiker, forfatter, dramatiker,tegneserietegner og TV-underholder. Han er svært allsidig og har gitt ut flere bøker, tegneserier og skrevet tekster for scenen. Nærum har vært tilknyttet NRK i en årrekke og er blant annet kjent som fast paneldeltaker gjennom mange år i NRKs humoristiske TV-program Nytt på nytt.

Gunnar Staalesen (f. 1947) har et stort og omfattende forfatterskap. Han debuterte i 1969 og har skrevet både romaner, skuespill, hørespill og barnebøker.

Det er som krimforfatter han er best kjent, og hans mange bøker om Varg Veum er oversatt  til over 20 språk, filmatisert, omarbeidet til TV-serier og utkommet som tegneserie.

ONSDAG 1. DESEMBER KL. 19.00

FRU TIMIAN

Fru Timian, alias Marit Røttingsnes Westlie, er kokebokforfatter, matblogger, foredragsholder og innehaver av Fru Timians krydderbutikk.

Hun har gitt ut 10 kokebøker, den første utkom i 2004. Matbloggen: «Fru Timian; En matblogg med deilig mat for hele familien» inneholder utallige oppskrifter og forslag til ukemeny.

Fru Timians krydderblandinger kan kjøpes over hele landet.

Marit Røttingsnes Westlie kommer fra Oslo hvor hun jobbet som markedsfører. Hun flyttet til Rakkestad og ble til Fru Timian.

 

 

.